Van enorme schilderijen naar een design wand-oplossing!

Handig, flexibel en ongelooflijk mooi

Dat VAEG-panel, of textielframe zo mooi zijn, heeft een oorzaak. Toen het allereerst paneel werd ontworpen werd meteen al uitgegaan van perfectie in uitstraling en afwerking.

Achter de ontwikkeling van VAEG zit een kunstenaar van grote schilderijen. Van 2 meter bij 2 meter en nog  groter. Niet iedereen kan die enorme ‘lappen’ kwijt, maar in zijn geval was de vraag naar zijn grote schilderijen groter dan het aantal kunstwerken dat hij van dit formaat kon maken.

Dit had helaas niet alleen tot gevolg dat hij nogal eens ‘nee’ moest verkopen, maar ook dat voor sommige liefhebbers daardoor de prijzen toch wel wat te hoog werden. 

Als gevolg hiervan zag hij vervolgens kopers ook weer langer twijfelen. Je koopt een groot duurbetaald schilderij nu eenmaal niet om het snel weer te vervangen voor een ander. Smaak verandert in de tijd, net als je interieur. Dan wil je ook flexibel kunnen zijn met je uitzicht.

Toen bij het afleveren van een doek van 3 bij 3 meter voor de zoveelste keer de deur te klein bleek, werd tijdens het overleg rondom het schilderij op straat het kunstwerk door een passant gefotografeerd met de vraag of ze het mocht laten afdrukken op een grote poster. Na goedkeuring van de nieuwe eigenaar, ging ook de kunstenaar akkoord, maar om de kwaliteit te bewaken, wilde hij dat wel zelf laten maken. Dit was het ontstaan van het eerste VAEG-panel 

Wist je dat VAEG het Deense woord is voor ‘wand’ en dat je het uitspreek met een zachte ‘k’. Laat dat nou net weer die grote ‘K’ van kunst zijn.

VAEG was dus geboren en ineens was ‘grote kunst’ voor iedereen bereikbaar. Geen beperking in  aanbod, afbeeldingen in overvloed, prijzen om bij te glimlachen, hanteerbaar en transporteerbaar als een IKEA-meubel en de mogelijkheid om het beeld flexibel en zeer eenvoudig aan te passen aan de interieurstyling.

Inmiddels is een textielframe van VAEG de meest stijlvolle oplossing voor betaalbare hoge kwaliteit (foto)kunst of voor die blow-up van je lievelingsfoto’s.

Door de mogelijkheden met grote formaten is VAEG tevens hét alternatief voor fotobehang of wandafscheiding in grote ruimtes bij particulier, op beurzen en bij bedrijven.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print